tisdag 19 januari 2010

Smarrigt över Östersjön

Var och testade lite av Viking Lines nya Sydafrikatema i dag.
De kommer att köra rätt hårt med sydafrikansk mat, sydafrikanska viner och även underhållningen kommer att få samma tema.
En av rederiets samarbetspartners, Sun International, är perfekt för just hospitality-biten, alltså sådant man äter och dricker.
Vi provade en femrätters meny. Började med ostronshot & Biltongsoppa med blåmögelcreme. Fortsatte med halstrade pilgrimsmusslor, tomatiserad fisk-skaldjurssoppa, grillad antilopfilé och avslutningsvis Malvapudding med kolasås och vaniljglass från Madagaskar. Sen vankades det kaffe och avec innan det var dags för vinprovning.
När jag var i Sydafrika käkade jag rökt krokodil. Den serveras inte på de röda båtarna. Anledningen är att krokodiler ofta bär på salmonella och att rederiet gärna vill att deras passagerare ska vara friska och krya när de kommer hem.
Mätt och belåten såg jag att det bara var två och en halv timme kvar till nästa sittning. Då skulle vi prova en 43-rätters buffé på Grand Hôtel.
Gastro Botnia skulle visa sina färdigheter och de är många kan jag lova!
Herrejösses. Jag ska till Matka i morgon och vågar nog inte ställa mig på vågen i morgon bitti. Jag lär knappast våga väga mig på lördag heller:-)
Men nu vet jag att det finns mycket smaklig spis både på de röda båtarna och i Kvarken-området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar